Äckliga fläckar och gratis sprit - Paris

Vi åkte endast tio mil från vårat boende i Normadie till hotellet i Paris, som låg i stadsdelen Nanterre.

 

Eftersom Paris inte fanns med i våra planer från början hade jag inte dubbelkollat hotellet 10 gånger innan vi kom dit (vilket jag brukar göra). Det fick jag sota för, i alla fall en stund.


Dubbelrummet var ok men inte mer. Lite dåligt städat, några små äckliga fläckar på ena väggen och det luktade mindre gott på toaletten. Många småfel som fick mig att klaga i receptionen.

Servicen på hotellet var hög och därför gav mitt klagomål en uppgradering till ett större och helt nyrenoverat rum. Dessutom bjöd de på parkeringen och allt i minibaren, hehe.

 


Under de två dagar vi hade i Paris tog vi oss från Nanterre med ett slags pendeltåg. Det tog ungefär 10 minuter att åka in till centrala Paris. Väl där använde vi oss mycket av metron för att hinna göra så mycket som möjligt.

 Första kvällen åkte vi till gatorna kring Moulin Rouge (ska man behöva dubbelkolla allt man skriver så det är rättstavat? Ja!), med allt vad det innebär. Ett pulserande kvällsliv som vi kombinerade det med att besöka Sacre Coeur (bilden). I kyrkan var det mässa. Levande musik och körer tillsammans med en uppsjö av troende. Vi och en massa andra turister hade det riktigt mysigt när vi stod som en ring runt de troende och själva händelserna kring altaret.

 Under vår andra dag blev det jakt på BH. Katinka hade ju glömt ta med sig sina. Vi besökte varuhusen Printemps och Lafayette (bilden). Men allt Katinka ville ha i klädväg (och det var väldigt mycket för ovanlighetens skull) kostade alltid över tusenlappen (vilket var helt normalt där). Vi besökte också världens första BH-butik där den första BH:n tillverkades. Där hittade vi en fin – som kostade 150 E. Som ”tur” var fanns det en affär som kallas H&M. Där inne var allt jättebilligt. Allt kanske inte var lika snyggt, och trängseln var mer påtaglig, men priset på BH:n blev bara 15 E.

 Förutom underkläder hann vi också se Eiffeltornet och äta lunch i den stora parken (åååh vad heter den nu igen...) mellan Louvren och Place de la Concord (bilden).

 


Kvällen spenderade vi i Latinokvarteren, ett stenkast från Notre Dame (bilden). Bra drag där med.


Kommentarer
Postat av: jannike lindahl

:) trodde du mena att katinka hade bh av storleken .....15 E de lät de!

2011-06-17 @ 21:13:02
Postat av: David

Det var ju det jag mena!! :p

2011-06-17 @ 22:58:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0