Norge Dag 1 & 2

Jaha, då var man i norge igen, var ju nån vecka sen jag var här sist. Mycket mer att göra här nu när de kört igång på riktigt här (dvs bytt operativsystem) mkt att göra rent fysiskt sent på dagen å många frågetecken som rätas ut för norrmännen, känns som det går bra just nu :)

Imorgon får jag checka ut från det här hotellet och byta till ett i lilleström, gissar på att det blir ett lite sämre, känns som om detta är ett av de finaste i oslo se bild nedan :)

Hissar på utsidan av insidan av hotellet


badrummet


omöjligt att vrida på bilden på macen ;) så vrid på huvet för att se vardagsrummet! :)


ber omursäkt för den dåliga kvaliteten, men davids gamla mac (tack för lånet föresten:) har för lite hårddiskutrymme kvar för att få in alla bilder från mitt minneskort, å mac kan bara importera alla eller inga bilder :P

Idag har dessutom SSK vunnit med 7-2 över brynäs efter bla hattrick av Carlifoniasonen Ryan Lasch, själv såg jag nästan hela matchen med bra ljud men med 1 fps :P då cpun  inte orka med att göra mer ;) (tack tobbe för kontolånet :)

Nä, nu blir det sängen för min del! :)

Bergis-citat (Last update Mallorca)

"Det är nog bra om man har stor frys när man bor här på Mallorca, jobbigt annars att gå ut här varje dag och jaga älg"

(Johan ser ett problem med att många matbutiker stänger under vintern...)Bubblare:

"Ser ut som jag har snytit mig i glaset"

(avdelning nice, fast vi var i Spanien)


Förklaring till tidigare citat:
"Vad står där? En halv Hund?!"EXTRA EXTRA EXTRA

Här är sista dagens bilder från Mallorca. Extra många denna gång!Denna utsikt vaknade jag, David, till varje morgon. Kommer saknas!
Oxbacksskolan är inte lika exotisk. :pJohan - Lagrade värme för den svenska vintern. :)Katinka krävde mer kort på gator (av någon anledning). Varsågod!Det sägs att David grundade den här restaurangen. För övrigt har också
Lady Gaga jobbat som servitris här.Här har vi våra dagar sovit, solat, badat, läst och skådat.
Ett farväl till stranden vid hotellet.Fler än skorstenar nästan, i vilket fall som helst betydligt vackrare.
I Palma var klocktornen mångtaliga.Palmapizza. Kul sätt att äta Pizza. Med ett yxliknande redskap delade vi
pizzorna som serverades på en varm häll. Mmmmat innan flyget.En hel vanlig fickparkering i Palma, alá Paris, här bredvid en container.Johan var riktigt nöjd. Han vann allt på flyget hem!


Nu hoppas vi att Johan, eller vilka nu än är som reser, tar över bloggen
och gör den till er under resan för oss som inte hakar på.

Sa jag förövrigt att jag vann Mallorcachampionship? :D//Davidovic

Tack för ni läst allihopa. Nu syns vi där hemma igen.
Peace out! Peace in!


Från morgon till kväll - från plus till minus.

Vi kunde inte haft mycket roligare. Så känner vi efter att nu vara hemma igen.


Här kommer ett magnifikt referat från den sista dagen. Homehousetravelingjourneylastday:

Med ett knyck rycker den spanska solen upp från horisonten, bländar David i sängen. Han njuter.
Går upp halv tio, fem timmar efter läggning. Börjar packa.

Berglund vaknar med ett ”åh” och börjar göra detsamma som David.

Frukosten på balkongen bjuder vågljud, böljande palmer och marmeladinsprutad macka tills - David har ner ett glas på golvet och för börja sopa.

SOPA!

Sedan tages väskorna med ett språng mot utcheckningen där nyckelkort lämnas över. Receptionisten rekommenderar till nästa gång en annan ort att åka till... Eh?! Vi tror han trodde att vi tyckte det var för många tyskar där vi var, och att vi ville ha fler svenskar. Kanske?!

Sedan väntar vi på bussen. Den kom exakt när den skulle. På bussen tror David att passet vägrat hemresa och demonstrativt stannat kvar på hotellet. Panik utbryter. Väska rivs upp och ner och telefonen går glödhet till hotellet. Tillslut finnes dock passet i botten på väskan.

PJUH!

I Palma äter vi cool pizza på en restaurang. En promenad nalkar lusten att ta en glass men det blir istället en buss. Den äter vi dock inte.
Den tar oss till flyget där allt går smärtfritt, nå ajaj.

Dock inte för de som hade en 1-centimter för stor handbagageväska, och som därmed inte fick gå ombord för Ryan-air-personalen.

SJUKT!

Flyget guppade upp och ner likt trafikmagasinets testbana, därför fick David problem att kissa på toalettten. En rapport om detta kommer nästa år vid samma tidpunkt.

Kortspel utlovades. Vi hittade på ett eget spel. Tempo its the name! Johan vann, och därmed är han Champion av Ryan-air meisterschaft.

Padre och Pålle plockade passande puckona på plattformen påväg puttrandes hemmåt.

Johan kom hem 23.00. Åtta timmar senare drog han till Norge (vilket nerköp)...


Das war alles.


//David und Johan


Strandad burger-present

Yoyoyo. Dag sex blev vår sista hela dag på denna spanska (tyska?) ö.

Eftersom det var nice väder så biddere en hel del sola och bada, fram till 16. Sedan ville Johan gå till... Burger King och äta Crispy Chicken. Tråkigt! Lite smålågt sådär. Inte minst med tanke på att han några dagar tidigare sa. ”Nej burger king behöver jag inte äta på, det har vi ju hemma”.

Sedan shoppa jag presenter till padre som har field year.

Then som dinner. De gav mig vitlökssås med mjölk i.... jag bad dem ändra. Sedan sa servitören, varje gång har gick förbi bordet ”sorry, sorry”... Haha! Det blev la en 20 gånger tills vi var klara med maten.

Efteråt fick vi sällskap av tyskarna, som vi kallar dem. Iofs finns det e hel del tyskar att välja på här på ön. Men dessa två får bli vårat utsnitt av tyskar och sedan drar vi alla över en kam.

Vi drog till Diferent där de hade avslutningsfest för säsongen. Jag drack whiskey, Johan en fluga, medan de andra hade sex på stranden. Kvällen avslutades med airhockey och lite Sangria och en pratstund med vår spanjor Jean (johan som han kallar sig) i receptionen. Han sa att jag skulle ta hit fler polare nästa gång så kunde vi bo gratis i hans hus.

Eventuella överklagande på detta inlägg kostar 50 E och bör ha poststämpel innan 23 mars 2011.


Modellfotografering för något tyskt företag mitt på gatorna i Cala Ór.Johan gör norska partytrix med kameran. Bra att ha i CV:et när han
ska tillbaka till Osla med Scania nästa vecka.Nytt sätt att dricka whiskey! Dont try this at home!
Faktum är att det gjordes för att jag ville komma åt en tand med
whiskeyn då jag hade gjort illa den. Drycken bedövade fin fint :)Alla som inte dansar är Britter, heter denna lilla lek.
Som ni ser är det alltså fotografen som är en rödhårig blekfis.

Det viktigaste (nästan): JAG VANN Mallorca Championship med 7-6!!!!

Adios!
David


Grattis Syrianska

Det har varit en störsskön sportvecka här nere med Södertäljeögon sett. Två SSK-segrar och så då framför allt Syrianskas uppgång till Allsvenskan. 

Tack snutt och Tobbe för att du uppdaterade mig och Johan.


Bergis-citat (dag 4 & 5 Mallorca)

"She put it in the wrong hole"

(Johan utbrister detta när Kimmie skjuter ner "åttan" i fel hål, och JAG vinner matchen.)"Jag kan inte komma ihåg, det går inte att klämma sådär på mig"

(Johan om sin glömska och att det inte går att forcera fram minnen genom att tjata på honom)

Simba Sumba Samba...

Tre ord tre olika betydelser. Men det ska inte det här inlägget handla om.

So what did we do during our friday here at Mallorca...

Det var bra väder hela dagen. Därmed var det först en hel del slappande och relaxanda. Sedan drog vi med våra tyska polare ut på upptäcksfärd. En av dem, tyskarna alltså, hade tillgång till en hyrbil. Perfekt! Meed andra ord andra gången vi fick gratis resa här på ön. Gött med tanke på debaklet med hyrbilen.

Vi kollade på slott och sedan drog vi till en för mig okänd strand och badade. Härligt.

På kvällen blev det cocktailrunda. Jag kasta in handduken vid 03. Johan och Lea vid 04.30!Castell de Capdepera byggdes på 13.00 talet.
Påväg dit var det en hel del trånga och slingriga vägar vill jag lova!Me and him. Ståendes i Capdepera, nedanför borgen.Kimmie i baksätet på Fiaten, påväg hem från bad och borgar.
Johan var kartläsare. Jag foto-maniak.Berglund och Lea på Apocalyto, som cocktailbaren hette. Jag tyckte nog
deras cocktail var sådär. Men de gillade den skarpt tydligen :pKlockan 00.20 påväg från calypto till ett annat ställe gick vi förbi ett
större stenhus. Och vi hörde en spansk röst ropa nummer.
Konstigt tyckte jag och kunde inte värja mig. Jag tog mig in och fann
en bingolokal, full med spanska familjer, mitt i natten :)Här, till höger,  är den baren som jag och Johan gått flest gånger till.
Diferent är namnet. Skönt ställe som har öppet till tre.
Efter detta place lämna jag och lät de överiga ta över i natten.
Under lördagskvällen hålls en stor pokerturnering på puben. Funderar
på att joina.

Mallorca championship är oförändrat. :)

//David


I will always love you...

...med Whitney Huston, nej. Med Johan Berglund!

Jag är så imponerad! Under gårdagskvällen ställde han sig på en karaokescen och sjöng den på sitt alldeles speciella vis. Så grymt kul. Och så grymt modigt. Iofs hade vi tagit nån öl och några drinkar vid det laget kl 02.00 på natten. Men i alla fall!

På puben hade vi sällskap av två tyska systrar. Det var de som envisades om att vi skulle sjunga Karaoke. Eftersom vi kom från Sverige ville de att jag skulle sjunga "ring ring". Så efter jag snackat med Katinkaplutt i telefon blev jag ”tvingad” av systrarna. Johan var minst lika skyldig till eländet dock...

Stackars stackars krogägare som fick stå ut.

Annars ägnade vi torsdagen åt att vandra runt bland klipporna, de karga kalkklipporna. Sedan var det hockeydags. Vi låg vid havet och polen och lyssnade på webbradion. Coolt var bara förnamnet, inte minst eftersom SSK vann. :)Berglund på scen. De tyska systrarna, som vi inte mins namnen på, till
vänster på scen. Bäst var när Johan slöt ögonen och höll ut tonerna i
refrängen :DKlipporna på sydöstkusten. Mellan dem ligger vikarna och längst upp
i vikarna finns sandstränderna. Som ni ser gav torsdagen molnigt
väder. Men som tur var runt 23 grader i skuggan och inget regn.Kak och bulltrollet David mår bra här nere. Detta är något av det godaste
jag ätit i genren. Som wienerbröd, fast mjukare och lite saftigare.
Chokladsås i mitten. Och på kanterna chokladgarnityr som smaka kladdkaka!!!!!!Allt blommar här nu. Så skönt! När ni berättar om snö i Sverige blir man
mörkrädd för vad som väntar... Tur att man har solstrålen Katinka
att längta till :)Såhär kan man också följa hockey, mouahahahaha!!
Gjorde liksom inte så mkt att man inte var på plats i Scaniarinken.

Sist men inte minst. Jag leder numera Mallorca Championship med 7-6.
Spänningen stiger.

På återseende
//David


Bergis-citat (dag 3 Mallorca)

"Undra om de häller cola på pizzan"

(angående att cola ingick i paketpriset till en pizza...)


Bubblare:
"Habla två minuter för femtio cent"

(avdelning, hmm, vet inte. Förslag?)

The rich people have the best women

... Det sa just nattportiern här i lobbyn. Denna kille i min ålder har jag bara pratat med under två dagar (nätter), och vi snackar om allt mellan natt och dag, hus och källare, här medan jag sitter och bloggar.

Han hälsar till er: Snälla svenskar var inte så reserverade, var lite mer generösa med er själva.

Idag har vi annars:
Hjälpt en gråtande tjej på gatan.
Ätit kokta ägg.
Solat i 24-25 gradig skugga, samt varmare sol.
Badat i havet.
Snorklat och kollat på fiskar
Gått på upptäcktsfärd bland vikarna i trakten.
Spelat biljard, som undertecknat vann på 5 minuter :D
Spelat airhockey.
Ätit god pizza.
Kollat på championsleague på en sportsbar.

Frågor på det?Två av flera vikar i Cala d'OrCala Esmeralda strand vid hotellet.Vad är detta tro? ge mig en gissning!David leker med kameran å Johan dricker öl :)En drink på sportbaren Tråkig match, men kul ändå!

Btw, det viktiga. Jag leder Mallorca Championship med 6-4, iaf än så länge...

Kramar till er alla
//David

Bergis-citat (dag 2 Mallorca)

"Vad står där? En halv Hund?!"

(Detta utbrister Berglund då han ser... ja vad vare han såg, efter krogbesöket.)

Bubblare:
"Synd att jag inte är picnic"

Mer imorrn!
//David

Idag har det snöat!

Som tur var har det inte snöat just här, i alla fall inte vad jag vet. Har inte sett ett moln på hela dagen :)

Mitt nattsurfande i lobbyn har givit resultat! Jag har blivit Polare med Jean. En spansk man som kan finska och estniska.
Kul prick som också har bott i Boden.
När han slutade i morse kl 09 så bjöd han mig och Berglund på resa i sin bil till storstaden Palma här på ön. En taxiresa hade gått på 700 kronor.
Dessutom fick vi en guidad visning av honom i fyra timmar runt om i gamla stan! Helskön prick som verkade gå på koffein. Han blev ju aldrig trött, trotts att han varit uppe i 24h.

Med andra ord har vi alltså varit i Palma idag. Fin stad. Ungefär 300 000 invånare, den gamla stan har 1000-åriga anor. det fanns muslimska byggnader sedan Morernas tid i Spanien, och flera Katedraler såklart, samt en massa andra fina hus.

Vi åkte buss tillbaka till Cala d'Or å var här vid 20.00. Sen gick vi ut. Det blev först en bar för att kolla in fotboll. Sedan drog vi till en pub där vi lirade kort.
Johan vann. Dock vann jag arihockey, så jag leder forttarande Mallorca Championship, nu 4-3.

JeanåJohan
Jean (vår "guide"). Obeservera Berglunds morgonfrilla. Jean var btw
road över att Johan å han hade samma namn...


Katedralen i Palma
Katedralen Le Seo, byggd år 1200, var så stor att jag inte fick med hela
på bild hur jag än gjorde. Har egentligen ett bättre kort, men den sparar
jag till att ha på väggen. :)
Den ena valvporten är 15 m hög och mittskeppet är 44 m högt och hålls upp av
14 pelare. Det östra runda rosettfönstret är 13,3 m i diameter och består av
1236 olika färgade glasrutor


Fint hus i palma
Det fanns fina hus i Palma, vissa små, andra större. Här ett "insprängt".


Morernas borg
Palacio Real Almudaina. Detta palatset grundades alltså av muslimska
morer. Den står bredvid Katedralen men palatset är byggt långt
tidigare.


Det hänger en tomte från fönstret i palma
Tomterock! Ja varför inte ha garberoben utanför fönstret. Synd bara
att alla ser att det är pappa som är tomten. Eller så bor han i Palma,
inte i Lappland. Fast tomteland ligger ju i Orsa, Dalarna... :S
Har han inte en stuga på nordpolen också?


Musikant
En gatumusikant fick fart på torget. Riktigt skön kille som lirade bra.
Dessutom fick jag tillfällighet att leka med kameran från middagsbordet!

Får man hälsa också?
I så fall vill jag hälsa till alla där hemma.
Palma, Spanien, sol och värme. Men inget är bättre än Södertälje.

//David

Bergis-citat (dag 1 Mallorca)

Dagens citat av herr Berglund:
"Tar man av sig skon får man ta sitt kast"

(ang att David doppa stortån i lera)

Bubblare:
"Var är det här blåa för något på kartan?"

(Svar: Ska det må hända föreställa vatten?)


Bilder dag 1


På balkongen med havsutsikten. Till frukost blev det bröd, nutella,
marmelad, ost och juice. Samt vatten som ni ser.

Johan i lghten
Liten inblick i hur lghten ser ut. Vardagsrummet som ni ser.
Han i rött heter alltså Johan om någon missat det. Kortkungen!


Deportivo la Coruna - Davids favoritlag i Spanska ligan.
Tyvärr lirar de på Mallis bara någon vecka efter vi åkt... :(

Posing
Den relativt stora småbåtshamnen i vår stad Cala D'or.
Här brediv åt vi dagens middag.

Johan Posar
"Man kan ju inte bara stå där" Säger Johan när jag ber honom stå
vid bilden. Därför valde berglund denna posering!!

Sockervadd
Vad tror ni detta är? 1. Sockervadd X. En dammvippa 2. En vit julgran.
Svaret får ni ta reda på själva och behöver inte vara något av
alternativen.

Tittar ut från Esmeralda park
Utsikten från balkongen och fönstrena i vardagsrummet. Sovrummet
har en fransk balkong och fönster mot en annan pol samt hotellets
reception.

Btw leder jag mot berglund i Cala D'or Championship med 3-2. :D

//David


No woman no crime

David har tvingat mig att skriva ett blogginlägg. Därför gör jag det nu.

 

Allt är på topp här nere i värmen, lr ja, 22 grader har det nog varit idag, så det är som i juni i sverige ungefär :)

Idag har vi badat i medelhavet å solat lite, när solen väl har varit framme, tror nästan att den är rädd för mig för att varje gång jag har gått in, så har solen tittat fram!

Sov lite middag oxå som en riktig spanjor, det var skönt. Efter det så tog vi en promenad rakt igenom stan vi bor i, är så lungt på gatorna, nästan bara tyska barnfamiljer som oxå var ute å promenerade. Brottslighet verkar inte existera. Vi har inte sett en enda polis eller väktare.

Nu (20.00) ligger David å kollar på eurosport i sängen, han fick ett ryck igår kväll å möblera om, som vanligt tydligen, iaf enligt honom :p

Ha det bra i kylan!

//Berglund


O-hyra i spanien

Då var vi, jag och Johan (mer känd som berglund, stödhjulet, bergis, challe, backhandmaniak), på plats i Spanien. Närmare bestämt Mallorca och den lilla kustorten Cala D'or.

Flyget gick utmärkt, men sedan började problematiken.
När planet precis hade landat såg jag Berglund ta på sig själv, halvt flämtandes från topp till tå. Han grävde i fickor och sökte under rumpan, kolla mellan benen, och ögonen for fram å tillbaka. Han hade alltså tappat plånboken.

Berglund hade använt den på planet, med andra ord var den nån stans - på planet. Jag började leta mellan stolarna och pratade med flygvärdinnorna. Ingen hade sett den.
När planet var tomt, nästintil i alla fall, och jag krypit på knä under stolsraderna hittar han den, plånboken alltså - I jackärmen!

Jag hade hyrt bil till vår resa här nere så vi gick för att hämta upp den på flygplatsen. Problemet var bara att nästan ingen kunde engelska av de som arbetade på firman. Så när vi väl fick nycklarna och gick fram till bilen var det en känsla av "äntligen". Den fröjdiga munterheten förändrades snabbt, när vi såg vår PUNTO.

Inget fel på Fiat Punto. Men den här var....
Bucklig på alla fyra dörrar, listerna kring kofångaren fram satt helt lös. Bakdörrarna gick inte att öppna, Fiatmärket på bakluckan var bortskruvat. Krydda det med interiörsdelar som höll på att falla sönder samt en bucklig bagagelucka så får ni en rättvis bild av hur den såg ut.

Jag blev förstås rädd. Risken fanns ju att jag kunde få skulden för felen om jag inte på förhand såg till att företaget viste om bristerna, samt att jag ville få någon form av papper på det.

Efter en stunds tjat gick uthyrningsföretaget dit för att titta på bilen. När jag försökte kommunicera med henne på engelska var hon som ett frågetecken. Hon kluddra lite på ett papper å försäkra att allt var lugnt.
Droppen hade dock redan runnit över för mig, varpå jag lämnade tillbaka nycklarna och avbröt uthyrningen.

Hoppas bara jag får pengarna tillbaka (1000 laksar), vet det i morgon. Men jag tänker inte riskera ännu mer pengar bara för att ha en bil här.

Jag å Johan tog sedan en svindyr taxi till D´or.

Nu ligger han å sover - Jag surfar på min pc i lobbyn.

Imorrn blire bilder - Väl mött då!

//David

RESEBESOS - Resepussar!

Det är *trummvirvel* premiär för resebloggen -  Resebesos! En blogg för alla som reser till alla som stannat hemma.
Bekantskapskretsen ska kunna använda bloggen för att berätta hem till vänner och familj i Sverige hur de har det på sin resa. Så alla som läser detta är välkomna att använda bloggen.

Hör av dig!

Btw, namnet har rutinerade bloggsnutten Katinka kommit på. Varför det blev som det blev är en annan historia.

//Vid tangenterna, i Cala D'or, David Divadinho Nilsson

RSS 2.0